6 Aralık 2013 Cuma

Hangi eski sevgiliden arkadaş olur, hangisinden olmaz ?

Alın size evladiyelik bir soru daha!! Üzülmeyin, konunun uzmanı karşınızda....
Bir kere ancak, geçmişte çok sevdiğiniz, çok güzel günler geçirdiğiniz bir adamdan arkadaş olur. Sevmediğiniz sırf şans vermek için çıktığınız biriyle arkadaş kalmayı denemeyin bile çünkü zaten sevgiliyken de sevmediğiniz birini, arkadaş olarak da ağzıyla kuş tutsa sevemezsiniz.
Sevgiliyken, alacağınız arabadan, yeni gireceğiniz işe kadar her konuda fikrini aldığınız ve fikirlerine güvendiğiniz bir adama zaten ömür boyu ihtiyacınız olacak. Keşke elimizden kaçırmayıp evlenseydik onlarla ama olmadı işte. Belki onlar bizi, bizim onları sevdiğimiz kadar sevmediler ya da bir şekilde yürümedi işte. Ama ben bu kadar değer verdiğim insanları kaybetmeye de karşıyım. Yaptığı aptal bir espriyle beni saatlerce güldürebiliyorsa, neden kalmasın ki hayatımda.

Ama tabi dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da yok değil.
Birincisi, birlikte mümkünse fazla içmemeye çalışın. Çünkü, o ilk çok içkili geceyi birlikte geçirmeyeceğiniz ya da en azından öpüşmeyeceğinizin garantisini veremiyorum ne yazık ki. Kendinize engel olun, içmeyin, öpüşmeyin. İçecekseniz de ayrı ayrı evlere dönün. Aman birbirinizi eve falan bırakmayın, o arabada asla yalnız kalmayın. Ha diyelim ki içtiniz, öpüştünüz, hatta geceyi birlikte geçirdiniz. En az 1-2 hafta birbirinizi aramayın. O olayı mümkünse unutmaya çalışın. Size yeni sevgili yapmaya çalışmıyoruz. Sizi çok güldüren, eğlendiren, kendinizi yanında rahat hissettiğiniz bir adamla arkadaş kalmanızı sağlamaya çalışıyoruz. Lütfen konudan sapmayalım.

O içkili geceyi sağ salim atlattıysanız, ikinci maddeye geçiyorum. Atlatamadıysanız gerisini okumasanız da olur zaten. Çünkü belli ki hala bir şeyler hissediyorsunuz ona. İşte ikinci madde de tam bununla ilgili. Ona hala bir şeyler hissettiğinize dair en ufak bir kıpırtı olursa içinizde yine bir süre görüşmemeye çalışın. Hatta arkadaş olmayı da unutun, çünkü arkadaş olayım derken ona yine aşık olursanız, anneannemin deyimiyle "yandı gülüm keten helva" :) Bir çuval incir rezil olur, bırakın arkadaş olmayı, kendinizi evde ağlayıp onu yeniden unutmaya çalışırken bulursunuz. Hiç tavsiye etmem.

Üçüncü konu ise; eski zamanları anma meselesi. Birlikte bir geçmişiniz var, ortak arkadaşlar, anılar var. Konu illa ki sevgili olduğunuz günlerden açılacak. O günlerden bahsederken rahat olun. Hatta dalga geçin. Gülün yine birlikte, eğlenin, siz artık arkadaşsınız.

Ve inanın bana, insanın o çok sevdiği eski sevgilisi gerçekten iyi bir dost olabiliyor. Düşünsenize her yönden sizi "en çıplak" halinizle gören kaç kişi var şu hayatta. Yanında eskiden yapamadığınız her şeyi de yapabilirsiniz tabi. Yeni sevgililerinizi anlatın, korkmadan ağlayın yanında, bırakın sarılsın size. Göreceksiniz eskiden sarılmadığı gibi sarılacak o da. Çünkü o da rahat artık. Evlenme korkusu yok, başıma kaldı bu kız derdi yok. Korkmayın, benim çok ama çok sevdiğim iki eski sevgilim var. Eskiden çok üzdüler beni ama, şimdi başka biri kalbimi kırdığında onlarla dertleşmek bana o kadar iyi geliyor ki. Ve unutmayın sizinle hala vakit geçiriyorsa, o da size değer vermiş demektir. Daha da önemlisi, başkasının kırdığı kalbi onarmaya çalışıyorsa, o gerçekten iyi biridir.

Ama kendinizi de hazırlayın tabi, onlar da evlenebilir, başkalarına aşık olabilirler. Onların kalbi kırıldığında sizin de onları teselli etmeniz gerekebilir. Eğer bunların hepsine dayanabilecekseniz, onunla arkadaş olmaya hazırsınız demektir. Tebrikler çok sevdiğiniz, yeni bir arkadaşınız var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder